Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Speculaasbrokken van Astrid Veltman
voor ± 500 gr
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Ingrediënten
▢
185
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
85
gram
donkere basterdsuiker
▢
10
gram
speculaaskruiden
▢
zout
▢
120
gram
boter
koude / in stukjes
▢
35
gram
amandelen
gepelde
▢
1
klein
ei
losgeklopt
Instructies
Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje en verkruimel ze met de vingers door het meel.
Kneed het geheel snel tot een soepel deeg.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast ± 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Rol het deeg uit tot een lap van 7 mm dik.
Leg het deeg op de bakplaat en prik het met een vork regelmatig in.
Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met ei.
Bak de speculaas in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar.
Laat de speculaas afkoelen en breek hem in brokken.
Kleine speculaasjes (± 50 stuks)
Bestuif een speculaasplank met maïzena.
Druk het deeg in de holten van de plank en snijd het overtollige deeg weg.
Klop de speculaasjes uit de plank en leg ze op de bakplaat.
Bak de speculaasjes ± 15 minuten in het midden van de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas