Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Speculaascake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
210
gram
eieren
4 stuks
▢
100
gram
amandelmeel
▢
150
gram
bloem
▢
210
gram
donkere basterdsuiker
▢
210
gram
echte zachte boter
▢
10
gram
bakpoeder
▢
4
gram
speculaaskruiden
▢
Snufje
zout
Instructies
Klop de eieren samen met de suiker en een snufje zout tot een luchtige ruban.
Voeg beetje bij beetje de boter toe.
Meng de bloem met het amandelmeel, bakpoeder en de speculaaskruiden.
Voeg dit toe aan het beslag en klop stevig door.
Vet een cakeblik in en stort het beslag in de vorm.
Bak af in ca 50 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C.
Doe altijd de prikkertest, een schone prikker is een gare cake.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Feestdagen etc
Sinterklaas