Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Speenfilet met Cranberry-Port Saus
Deze speenfilet met cranberry-port saus is een perfect hoofdgerecht voor speciale gelegenheden. De combinatie van het sappige vlees en de zoete, kruidige saus zorgt voor een smaakexplosie die je gasten zeker zullen waarderen.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
pan
Pers
Spatel
Ingrediënten
▢
2
sinaasappels
▢
2
citroenen
▢
1
eetlepel
dragon-mosterd
▢
1
bosje
verse tijm
▢
2
eetlepels
cranberrycompote
▢
¾
l
port
▢
4
speenfilets à la minute
Instructies
Pers de sinaasappels en citroenen uit en doe het sap in een pan.
Voeg de dragon-mosterd, tijm, en cranberrycompote toe.
Roer goed door tot de compote volledig is opgelost.
Voeg de port toe en laat het mengsel een paar minuten doorkoken tot het iets is ingedikt.
Garneer de borden met frisée sla en radijsscheuten.
Grill de speenfilets à la minute in een hete grillpan tot ze gaar zijn.
Leg de speenfilets op een bedje van radijsscheuten.
Breng de cranberrysaus over en rond het vlees aan.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een krachtige Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen