Geniet van een elegant gerecht van speenvarkenfilet met een romige tonijnmayonaise, knapperige aardappelen en een frisse dressing. Perfect voor een verfijnd diner!
Laat het speenvarken 30 minuten rusten in gezouten water.
Verwarm de oven voor op 100°C.
Dep het vlees droog en bak het in boter in 4 minuten rondom bruin.
Plaats het vlees in de oven en laat nog 10 minuten garen.
Snijd de aardappelen in dunne schijfjes en kook ze in gezouten water gedurende 15 minuten beetgaar.
Maak de tonijnmayonaise door de tonijn te pureren en deze te mengen met citroenschil, mayonaise, crème fraîche, gedroogde tomaten, kappertjes, augurk, bieslook en peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak de dressing door de sojasaus, olijfolie en groene kruiden te mengen.
Snijd het vlees in dunne plakken en leg ze, afwisselend met de aardappelschijfjes, op het bord in de vorm van een rozet.
Schep een lepel tonijnmayonaise op het vlees en druppel de dressing ernaast.
Garneer met bieslook en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerking:
Bij de slager kunt u kleurzout kopen. Zout daarmee het water naar smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht. De fruitige en knisperende smaken complementeren de romige tonijnmayonaise en het zachte vlees van het speenvarken.