Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spek-Crouton Salade met Knoflook
Een knapperige en smaakvolle Franse boerensalade met spekjes, croutons en een knoflookaccent.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
Stevige slasoort
bijv. eikebladsla of frisée
▢
Vinaigrettesaus
▢
Enkele
eetlepels spekblokjes
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
bruine boterhammen
zonder korst
▢
1
teentje
knoflook
optioneel
Instructies
Verdeel de sla in blaadjes, was en droog ze goed.
Maak de sla aan met een vinaigrettesaus.
Bak de spekblokjes in boter goudbruin.
Snijd de boterhammen in blokjes.
Haal de spekblokjes uit de pan en bak de broodblokjes goudbruin in het achtergebleven vet.
(Optioneel) Wrijf het brood in met knoflook of pers knoflook in de pan bij het spek.
Schep de spekblokjes en croutons door de sla en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding voor de beste textuur.
Lekker met een stukje stokbrood.
Wijnadvies:
Beaujolais: Een lichte rode wijn die goed past bij de spekjes en vinaigrette.
Rosé: Een droge rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch