Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Spek uit de Oven (West-Brabants)
Een traditioneel West-Brabants gerecht van langzaam in de oven gebakken spek, met een knapperig zwoerd en een rijke smaak.
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Braadslee of grote vuurvaste schotel
Ingrediënten
▢
Een stuk gezouten en gedroogd rugspek
Instructies
Was het spek grondig.
Maak inkepingen in het zwoerd op ca.
¾ - 1 cm afstand.
Plaats het spek met het zwoerd naar boven in de braadslee of vuurvaste schotel.
Bak het spek in een voorverwarmde oven (175-185 °C) gedurende 1-1,5 uur, tot het gaar en bruin is.
Laat het spek na het bakken afkoelen.
Snijd het afgekoelde spek in dunne plakjes.
Serveer de plakjes spek op brood van ongebuild tarwemeel, eventueel met peper en mosterd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en grove mosterd.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Syrah.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden