Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Speklapspiesjes met uienchutney
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
satéstokjes
Ingrediënten
▢
4
uien
▢
1
eetlepel
olie
▢
2
eetlepels
groene pepers mild
pot
▢
2
eetlepels
bruine basterdsuiker
▢
4
eetlepels
witte wijnazijn
▢
zout
▢
8
speklapjes zonder zwoerd
Instructies
Uien pellen en in dunne ringen snijden.
In pan olie verhitten en uienringen ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Pepers fijnhakken.
Suiker, azijn en peper aan uien toevoegen en geheel op zacht vuur ca. 20 minuten laten sudderen, tot uienmengsel zacht en ingedikt is.
Regelmatig omscheppen.
Uienchutney met zout op smaak brengen en laten afkoelen.
Speklapjes in repen snijden en in zigzagvorm aan satéstokjes rijgen.
Speklapspiesjes op hete barbecue in 10 à 15 minuten rondom gaar en bruin bakken en serveren met uienchutney.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gepofte aardappels en bieslookroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland