Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Speltbrood
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
vochtige doek
Oven
Ingrediënten
▢
500
gram
speltmeel
▢
2
theelepels
broodzout
te koop bij de warme bakker
▢
1
zakje
droge gist
▢
1
theelepel
olie
koudgeperste
▢
3
deciliter
lauwwarm water
Instructies
Vet een broodblik in met olie.
Meng het meel met gist en zout door elkaar in een kom.
Voeg olie en water toe en kneed het geheel tot een deeg.
Kneed 5-10 minuten goed door, zodat een soepel deeg ontstaat.
Leg het deeg in het bakblik en dek het af met een vochtige doek.
Laat het op een warme, tochtvrije plek 45 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Zet de vorm zo in de oven, dat het midden van de vorm in het midden van de oven staat.
Bak het brood in 45-55 minuten gaar.
Smeer voor een mooie korst de bovenkant van het afgebakken brood met een kwast met wat water in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood