Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Sperziebonen met pindakaas
Dit recept is weer eens - een beetje van ..... en een beetje van mezelf. Het oorspronkelijke recept is met tomaten, dus heel wat anders dan pindakaas. Maar wij vonden deze sperziebonen heel lekker en pittig, maar dat light aan jezelf.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
sperziebonen
▢
1
flinke theelepel sambal oelek
voor ons dan
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
1
flinke scheut ketjap manis
▢
1
gesnipperde ui
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
½
bouillonblokje
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
flinke eetlepel pindakaas
▢
2
bosuitjes
fijn gesneden
Instructies
Verhit de olie en fruit hierin, onder voortdurend roeren, de ui totdat hij goudgeel ziet en voeg de knoflook toe.
Voeg de sperzieboenen, sambal, paprikapoeder met de ketjap en het bouillonblokje met net zoveel water dat alles een beetje vochtig is.
Laat de sperziebonen bijna gaar koken (een stevige beet). Ca. 10 minuten.
Voeg tot slot de pindakaas (eventueel met nog wat water) toe en bestrooi met de bosuitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met de pittige gehaktballen en witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch