Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sperziebonen met Taugé en Banaan in Ketjapsaus
Een verrassende combinatie van sperziebonen, taugé, en banaan in een smaakvolle ketjapsaus. Dit Indonesische bijgerecht is snel te maken en ideaal om te serveren bij een feestelijke maaltijd!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Materialen
Koekenpan
Kooklepel
snijplank
schaal
Keukenmes
vergiet
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
1
kleine
rode paprika
▢
4
bananen
▢
250
gram
taugé
▢
3
eetlepels
ketjap
▢
1
theelepel
sambal
▢
750
gram
sperziebonen
Instructies
Snijd de uien en paprika in kleine stukjes.
Was de taugé en laat goed uitlekken.
Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de ui 3 minuten totdat deze glazig is.
Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten mee.
Voeg de sperziebonen, ketjap, sambal en 1 deciliter water toe.
Dek de pan af en laat 10 minuten koken als de sperziebonen uit de diepvries komen, anders 2 minuten als ze vers zijn.
Pel de bananen en snijd ze in stukjes.
Verwijder het deksel en verwarm nog 5 minuten.
Roer de taugé erdoor en verwarm nog 1 minuut.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge Riesling of een lichte, fruitige rosé.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Azië
/
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Halal
/
Notenvrij
/
Vegetarisch