Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sperziebonenschotel met Vlees en Tomaten
Geniet van deze smaakvolle sperziebonenschotel met vlees, tomaten, en een vleugje kruiden. Een eenvoudig maar hartig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
koksmes
Spatel
Ingrediënten
▢
1
blik
sperziebonen
▢
50
g
boter
▢
400
g
hamlapjes
gehakt of kipfilet
▢
2
uien
gesnipperd
▢
3
tomaten
in stukjes gesneden
▢
½
theelepel
paprikapoeder
▢
½
theelepel
suiker
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
Mespunt
tijm
Instructies
Smelt de boter in een kookpan op middelhoog vuur.
Voeg het vlees toe (hamlapjes, gehakt of kipfilet) en bak het tot het mooi bruin is.
Voeg de gesnipperde uien toe en laat het geheel 30 minuten stoven, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Voeg het blik sperziebonen toe, inclusief het vocht.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten, paprikapoeder, zout, peper, tijm en suiker toe aan de pan.
Laat de schotel nog eens 15 minuten goed doorstoven, totdat de tomaten zacht zijn en de smaken goed zijn vermengd.
Serveer de sperziebonenschotel warm, eventueel met een stuk vers brood of aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas rode wijn zoals een Merlot of een lichte Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland