Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spicy Crispy Rice Sushi met Tonijn
Geniet van deze heerlijke Spicy Crispy Rice Sushi met Tonijn. Knapperige rijst gecombineerd met een pittige tonijntopping maakt dit gerecht een geweldige keuze voor een verrassend voorgerecht of borrelhapje.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
Bamboe matje
Keukenmes
plasticfolie
snijplank
Ingrediënten
▢
150
g
tonijn
▢
2
uien
▢
1
tl
suiker
▢
1
el
sojasaus
▢
1
tl
hot chilisaus
▢
4
kopjes
gekookte rijst
▢
3
el
rijstazijn
▢
Olie in spray
Instructies
Meng de gekookte rijst met rijstazijn en suiker om sushi-rijst te maken.
Snijd de tonijn in kleine stukjes.
Maak de pikante tonijntopping door de tonijn te mengen met sojasaus en chilisaus.
Plaats de sushi-rijst op plasticfolie en een bamboematje.
Rol de rijst strak in een lange strip, zorg ervoor dat de rijst goed is aangedrukt.
Snijd de rijstrol met een nat mes in plakjes.
Spray de plakjes licht in met olie en plaats ze met natte vingers in de Airfryer.
Bak de rijstplakjes 13 minuten op 200°C totdat ze knapperig en goudbruin zijn.
Serveer de crispy rice met de pikante tonijntopping bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Sake voor een authentieke ervaring.
Voedingswaarden
Serving:
1
portie
|
Calories:
230
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Sushi
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Japan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Pescatarian