Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spies van Grote Garnalen met Belgische Spinazie
Geniet van sappige grote garnalen op spies, perfect gecombineerd met flonkerende Belgische spinazie. Een smaakvolle en elegante maaltijd!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakpan
spiesen
keukenpapier
Ingrediënten
▢
16
grote
zoetwatergarnalen
▢
500
g
Belgische spinazie
▢
Knoflookolie
▢
Boter
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
Bestrooi de garnalen met zout en peper.
Was de spinazie en dep deze droog.
Verhit de boter in een pan en bak de spinazie gaar.
Verhit de knoflookolie in een bakpan en bak de garnalen tot ze gaar en roze zijn.
Rijg de garnalen aan een spies.
Leg de beetgare spinazie op keukenpapier om overtollig vocht te absorberen.
Serveer de garnalen op spies met de spinazie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio om de delicate smaken van de garnalen en spinazie te complementeren.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij