Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spiesen uit Servie & Montenegro
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
grote spiesen, of satéprikkers
Ingrediënten
▢
1
theelepel
olie
▢
100
gram
gekruide krieltjes (koelvaof krieltjes met 1 theelepel Italiaanse kruiden
▢
6
sweetbites (oranje minipaprika’of 2 oranje paprika’s
▢
100
gram
kerstomaatjes
▢
stuk komkommer
▢
75
gram
casselerrib
vleeswaar
▢
75
gram
salami
▢
2
bruine pistoletjes
▢
2
eetlepel(s)
tapenade
Instructies
Bestrijk een koekenpan met een antiaanbaklaag met wat olie en verhit de pan.
Bak de krieltjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Laat ze afkoelen.
Maak de paprika’s schoon.
Snijd kleine paprika’s in tweeën of grote in vieren.
Kook de stukken paprika 40 seconden in de magnetron of in wat water tot ze zacht zijn.
Was de tomaatjes en het stuk komkommer.
Snijd de komkommer in dikke plakken en halveer ze.
Snijd de plakjes casselerrib en salami in tweeën en rol de stukjes op.
Rijg om en om aan spiesen de krieltjes, reepjes paprika, rolletjes vleeswaar, komkommer en tomaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Met een pistoletje bestreken met tapenade een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
39
g
|
Protein:
23
g
|
Vet:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Servië
/
Yugoslavië