Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinaasjesop
Spinaziesoep Út Sleat
(uit het stadje Sloten)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Garde
Ingrediënten
▢
450
gram
gehakte spinazie
diepvries
▢
2
eieren
▢
350
gram
gerookte kipfilet
of paling
▢
30
gram
boter
▢
20
gram
bloem
▢
1½
liter
kippenbouillon
▢
2
deciliter
Room Culinair
▢
peper
▢
zout
Instructies
Neem de spinazie 30 minuten van te voren uit de diepvries.
Kook de eieren in circa 10 minuten hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze fijn.
Snijd de kipfilet in plakjes of verwijder de velletjes en graatjes van de paling en snijd ze in stukjes.
Smelt de boter en roer er met een garde de bloem door.
Laat het mengsel op een laag vuur 1 minuut zachtjes pruttelen.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng het elke keer al roerend aan de kook.
Voeg de Room Culinair en de spinazie toe en breng de soep al roerend aan de kook.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Schep de kipfilet of de paling door de soep.
Verdeel de soep over de borden en garneer met het fijngehakte ei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland