Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie-Aardappelschotel met Kaas
Hartige spinazieschotel met aardappelpuree en kaas, een eenvoudig en smaakvol gerecht voor elke dag.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
pan
pureestamper
Ingrediënten
▢
1
dl
melk
▢
2
eieren
gesplitst
▢
200
g
belegen kaas
in blokjes
▢
30
g
roomboter
▢
500
g
spinazie
▢
750
g
aardappelen
▢
Klontjes roomboter
▢
Nootmuskaat
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Maak een puree van de gekookte aardappelen, melk, eidooiers en boter.
Kook de spinazie tot deze geslonken is.
Laat de spinazie uitlekken, hak fijn en meng door de aardappelpuree.
Roer de kaasblokjes erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het spinazie-aardappelmengsel.
Schep het mengsel in een beboterde ovenschaal en leg klontjes boter erop.
Dek de schotel af en bak ± 30 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch