Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie-Feta Strudel
Porties:
4
(exclusief baktijd)
25
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol glutenvrij bladerdeeg
▢
2
eetlepels
boter
▢
2-3
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
50
g
paneermeel
▢
800
g
bladspinazie
geblancheerd, uitgelekt en fijngesneden
▢
250
g
feta
verkruimeld
▢
Peper en zout naar smaak
▢
1
ei
losgeklopt (om te bestrijken)
▢
Pijnboompitten om te bestrooien
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Smelt de boter in een pan en bak de knoflook kort aan.
Voeg het paneermeel toe en bak kort mee.
Roer de bladspinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Laat het mengsel afkoelen en meng vervolgens de verkruimelde feta erdoor.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de vulling over het onderste deel van het deeg, met een rand van ongeveer 2 cm aan de onderkant en zijkanten.
Rol het deeg van onderaf strak op tot een strudel.
Leg de strudel met de naad naar beneden op de bakplaat.
Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met pijnboompitten.
Bak de strudel in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten, tot goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke spinazie-feta strudel met een frisse salade als hoofdgerecht.
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de hartige smaken van spinazie en feta.
Geniet van deze smaakvolle en knapperige strudel!
Voedingswaarden
Calories:
410
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch