Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie geitenkaasquiche met amandelen
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
quichevorm, Ø 24 cm
Oven
Ingrediënten
▢
225
g
bladspinazie
deelblokjes /diepvries
▢
5
plakjes
bladerdeeg
▢
5
eieren
▢
1
mespunt
nootmuskaat
▢
125
ml
slagroom
▢
200
g
geitenkaas
Bettinne blanc
▢
100
g
rookamandelen
Instructies
Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs.
Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie in zeef laten ontdooien.
Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien.
Vorm invetten.
Aanrecht bestuiven met bloem.
Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
Vorm bekleden met bladerdeeg.
In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom.
Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen.
Met lepel vocht uit spinazie drukken.
Spinazie door eimengsel roeren.
Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken.
Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover.
Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker erbij tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Kaas
/
Noten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch