Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie-Gratin met Room en Gehaktballetjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Ingrediënten
Voor de Spinazie-Gratin:
▢
700
g
aardappelschijfjes
panklaar, koelvers
▢
450
g
bladspinazie
diepvries, ontdooid
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
125
ml
slagroom
▢
50
g
geraspte oude kaas
Voor de Gehaktballetjes:
▢
500
g
half-om-half gehakt
▢
2
eetlepels
pittige mosterd
▢
1
ei
losgeklopt
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
25
g
boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal, verdeel de spinazie erover en bestrooi met peper en zout.
Roer de fijngesneden knoflook door de slagroom en schenk dit over de schotel.
Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
Bak de spinazie-gratin in 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen het gehakt met 1 eetlepel mosterd, het losgeklopte ei, paneermeel en peper en zout naar smaak.
Vorm hier 4 gehaktballetjes van.
Verhit de boter in een pan op hoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Zet het vuur laag en bak de gehaktballetjes in 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes verder gaar.
Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Roer de rest van de mosterd door het bakvet en voeg een scheutje water toe.
Roer de aanbaksels los en breng de jus op smaak met peper en zout.
Serveer de gehaktballetjes met de jus en de spinazie-gratin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hartige gratin met romige spinazie en gehaktballetjes vraagt om een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een soepele Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
23
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland