Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie met geitenkaas van Allerhande
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
3
sneetjes
oud witbrood,
▢
2
teentjes
knoflook
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
kilo
verse spinazie
▢
1
rode ui
▢
150
g
verse geitenkaas
Bettine Blanc,
▢
zout
▢
peper
Instructies
Voorbereiden:
Korsten van brood snijden.
Brood in blokjes snijden.
Knoflook pellen en fijnhakken.
In wok of koekenpan helft van olie verhitten en helft van knoflook ca. 1 minuut
bakken.
Broodblokjes toevoegen en in ca. 2 minuten bruin bakken.
Croûtons op keukenpapier laten uitlekken.
Spinazie schoonmaken, wassen en laten uitlekken.
Bereiden:
Ui pellen en snipperen.
Rest olie in wok verhitten en ui en rest knoflook hierin ca. 2 minuten fruiten. Spinazie in gedeelten toevoegen en ca. 4 à 5 minuten roerbakken tot
blaadjes geslonken en gaar zijn.
Vrijkomend vocht afgieten.
Geitenkaas in blokjes snijden.
Spinazie met zout en peper (en eventueel scheutje olie) op smaak brengen. Geitenkaas en croûtons over spinazie verdelen.
Direct serveren.
Serveren met bijvoorbeeld gegrilde zwaardvissteak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas