Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazieflan met Parmezaanse Kaas
Deze hartige spinazieflan met Parmezaanse kaas is een smaakvol gerecht dat perfect past als bijgerecht of lichte maaltijd.
Porties:
8
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ronde bakvorm (doorsnede 24 cm), beboterd
Koekenpan
braadslede
Ingrediënten
▢
1,5
kg
spinazie
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
3
eieren
▢
50
g
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
1
eetlepel
slagroom
▢
Nootmuskaat
▢
Zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de spinazie al roerende slinken in een grote koekenpan met olijfolie.
Laat de spinazie uitlekken.
Klop de eieren los met Parmezaanse kaas, slagroom, nootmuskaat, zout en peper.
Meng de uitgelekte spinazie met het eimengsel.
Schep het spinaziemengsel in de beboterde bakvorm.
Plaats de vorm in een braadslede gevuld met heet water in de oven.
Bak de flan au bain-marie gedurende 30-40 minuten totdat het ei gestold is.
Laat het iets afkoelen, stort de flan en snijd deze in punten.
Garneer met tuinkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past uitstekend bij deze spinazieflan.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Tussengerecht
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst