Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazieflan met Parmezaanse Kaas en Nootmuskaat
Een romige spinazieflan met parmezaanse kaas, nootmuskaat en een zachte textuur, ideaal als bijgerecht voor een verfijnde maaltijd.
Porties:
8
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Koekenpan
ronde bakvorm (doorsnede 24 cm), beboterd
braadslede
Ingrediënten
▢
1,5
kg
spinazie
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
3
eieren
▢
50
g
parmezaanse kaas
geraspt
▢
1
eetlepel
slagroom
▢
Nootmuskaat
naar smaak
▢
Zout en peper
naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en laat de spinazie al roerende slinken.
Laat de spinazie uitlekken.
Klop de eieren los met de parmezaanse kaas, slagroom, nootmuskaat, zout en peper.
Meng het eimengsel met de uitgelekte spinazie.
Schep het spinaziemengsel in de beboterde bakvorm.
Zet de vorm in een braadslede gevuld met heet water (au bain-marie).
Bak de flan 30-40 minuten in de oven totdat het ei gestold is.
Laat de flan iets afkoelen, stort hem uit de vorm en snijd in punten.
Garneer met tuinkers voor een frisse afwerking.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze spinazieflan met een frisse
Chardonnay
of een lichte
Sauvignon Blanc
, die de rijke smaken van de kaas en spinazie aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
160
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
300
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Kaas
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer