Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinaziesalade met yoghurt
Porties:
2
personen
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
gram
spinazie
▢
1
vleestomaat
▢
2
eetlepel(s)
pijnboompitten
of geschaafde amandelen
▢
1½
knoflookteentjes
▢
1
dl
yoghurt
▢
zout
▢
peper
(versgemalen)
Instructies
Was de spinazie en verwijder de dikke stelen.
Doe de spinazie met het aanhangende water in een pan en laat de groente op een hoog vuur al roerend slinken.
Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Maak de tomaat schoon, halveer hem en verwijder het vocht en de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Rooster de pijnboompitten (of amandelen) in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
Pers de gepelde knoflook boven de yoghurt uit, roer de blokjes tomaat erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep de spinazie in een schaal, meng het yoghurtmengsel erdoor en bestrooi met de pijnboompitten of amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch