Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazietaart met Kwark en Tomaat
Deze heerlijke spinazietaart met een romige kwarkvulling en verse tomaten is een perfecte vegetarische maaltijd. De knapperige bladerdeegbodem maakt deze taart onweerstaanbaar!
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Oven
snijplank
koksmes
Mengkom
Garde
bakvorm
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
250
g
spinazie
gewassen en geblancheerd
▢
1
ui
fijngesneden
▢
250
g
kwark naturel
▢
50
ml
melk
▢
3
eieren
▢
4
tomaten
gehalveerd
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Meng de kwark met de melk en eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin.
Giet het kwarkmengsel over de bodem van het bladerdeeg en verdeel de geblancheerde spinazie gelijkmatig over het mengsel.
Leg de gehalveerde tomaten met de schil naar boven op de spinazie.
Bak de spinazietaart in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 50-60 minuten, totdat de taart goudbruin is en de kwarkvulling stevig is geworden.
Controleer of de vulling gaar is door er met een vork in te prikken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Moederdag
/
Picknick
/
Verjaardag