Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazietaart van C1000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
plakjes
bladerdeeg
diepvries, ontdooid
▢
2
uien
gesnipperd
▢
1
eetlepel
olijfolie traditioneel
▢
125
g
magere spekreepjes
▢
450
g
gehakte spinazie
diepvries, zak à 1 kg, deelblokjes
▢
1
eetlepel
kerriepoeder
▢
6
scharreleieren
M
▢
½
deciliter
kookroom
▢
100
g
geraspte kaas
▢
nootmuskaat
▢
peper
▢
zout
Instructies
Bekleed een ingevette lage taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed aan.
Fruit de ui in de hete olie goudgeel en glazig.
Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin.
Schep de spinazie en de kerriepoeder erdoor en laat de blokjes op een laag vuur ontdooien.
Klop de eieren met de room los en roer de kaas en nootmuskaat en peper en zout naar smaak erdoor.
Schep het spinaziemengsel erdoor en schenk het in de taartvorm.
Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 ºC) in ± 35 minuten bruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Hardys Stamp of Australia Semillon Chardonnay
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Varkensvlees