Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spirelli met Romige Spinaziesaus en Spekjes
Een heerlijke en snelle spirelli met een romige spinaziesaus en krokant gebakken spekjes. Perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
kookpan
Ingrediënten
▢
800
gram
spinazie à la crème
diepvries
▢
500
gram
spirelli
▢
Olijfolie
▢
400
gram
gerookt spek
in reepjes of blokjes
▢
2
ui
▢
300
gram
roomkaas
Instructies
Laat de spinazie ontdooien.
Bak de kleingesneden uien in wat olijfolie goed aan.
Voeg het spek toe en bak dit goed uit.
Voeg de roomkaas toe en laat deze smelten.
Voeg dan de spinazie toe en roer tot het pruttelt.
Kook de spirelli beetgaar, giet af en schep de pasta op de borden.
Verdeel de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met wat extra geraspte kaas voor het serveren.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden