Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spitskool-Brie Ovenschotel
Hartige ovenschotel met spitskool, aardappelpuree en romige brie, op smaak gebracht met kruiden en sesamzaad.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Total time
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Wok
pureestamper
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappelen
▢
1
spitskool
▢
250
g
brie
▢
4
tomaten
▢
Basilicum
▢
Gember
▢
Oregano
▢
Sesamzaad
Instructies
Snijd de spitskool fijn en roerbak in een wok.
Kook de aardappelen en maak er puree van.
Snijd de tomaten en brie in plakjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe een laag spitskool in een ovenschaal, leg er de helft van de brie op en weer een laag spitskool.
Leg de tomaat erop 1 en bestrooi met kruiden.
Schep hierop de aardappelpuree en strijk glad.
Verdeel de rest van de brie erover en strooi er sesamzaad over.
Zet de schaal minstens 30 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch