Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spitskool uit de römertopf
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
römertopf inhoud ca. 2 liter
Ingrediënten
▢
400
g
rundergehakt
▢
1
zakje
kruidenmix voor gehakt met paprika
▢
2
eetlepels
gemalen kokos
▢
1
blikje
ananasstukjes
netto 227 g, Dole,
▢
1
rode paprika
▢
250
g
spitskool
gesneden
▢
450
g
krielaardappeltjes
CélaVita,
▢
2
eetlepels
boter
of margarine,
Instructies
Römertopf ca. 15 à 20 minuten in koud water zetten.
Intussen gehakt mengen met kruidenmix.
Van gehakt balletjes van ca. 3 cm maken.
Op plat bord kokos strooien. Balletjes door kokos wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met kokos.
In zeef ananas laten uitlekken (vocht wordt niet gebruikt).
Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
Gehaktballetjes, ananas, paprikareepjes, spitskool en aardappeltjes in römertopf door elkaar scheppen.
Boter in klontjes erover verdelen.
Römertopf afgedekt in midden van koude oven zetten.
Oven instellen op 200 °C of gasovenstand 4. Schotel in ca. 1 uur gaar stoven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees