Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spitskoolstamppot met Knapperige Spekjes
Heerlijke spitskoolstamppot met knapperige spekjes, een echte Hollandse klassieker.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
ruime pan
Stamper
Ingrediënten
▢
1
dl
melk
▢
1
kg
aardappelen
geschild en in stukken
▢
1
spitskool
in repen
▢
1
ui
gesnipperd
▢
125
gram
magere spekreepjes
▢
1-1 ½
eetlepel
kerriepoeder
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen.
Verhit de olijfolie in een ruime pan.
Fruit de gesnipperde ui 3 minuten.
Voeg de spekreepjes toe en bak ze 3 minuten op hoog vuur.
Schep de spitskool en kerriepoeder erdoor en bak 3 minuten mee.
Voeg een beetje water en zout toe en kook de spitskool 7 minuten beetgaar.
Stamp de aardappelen fijn.
Schep de spitskool met spekjes door de aardappelen.
Voeg zoveel melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een gehaktbal en jus met uitjes.
Wijnadvies:
Andes Peaks Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij