Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spliterwtenpuree met wortel en ui
Een rijke, zachte puree van spliterwten met wortel en ui, heerlijk bij vleesgerechten.
Porties:
6
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Garde
kookpan
Pureepers
Zeef
Ingrediënten
▢
500
g
spliterwten
▢
2
middelgrote
uien
▢
2
wortels
▢
100
g
boter
▢
½
glas
melk
▢
1
koffielepel
poedersuiker
▢
1
kruidentuiltje
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Snipper de uien en snijd de wortels in schijfjes.
Smelt de helft van de boter in een pan en fruit de uien zonder ze te bruinen.
Voeg de spliterwten, wortels, poedersuiker en kruidentuiltje toe.
Giet er 2 liter kokend water over en voeg zout en peper toe.
Laat 1,5 tot 2 uur zachtjes koken.
Giet af en pureer de erwten door een zeef of met een pureepers.
Zet de pan terug op laag vuur en meng de rest van de boter erdoor.
Roer de melk erdoor en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Perfect als bijgerecht bij geroosterd vlees of een vegetarische maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Bordeaux.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Slowcooker
/
Stamppot
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch