Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spruiten-Wortelenstamp met Verse Worst en Münsterkaas
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
ovenschaal
Oven
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
tot puree verwerkt
▢
500
g
spruiten
beetgaar gekookt
▢
300
g
winterpeen
in blokjes en beetgaar gekookt
▢
125
g
spekblokjes
▢
250
g
verse worst
in schijfjes
▢
1
ui
gebakken samen met de spekblokjes en verse worst
▢
1
blok
Le Rustique Münsterkaas
in blokjes
▢
100
g
pijnboompitten
Instructies
Kook de aardappels en verwerk ze tot puree.
Kook de spruiten en winterpeen beetgaar.
Bak de ui, spekblokjes en verse worst samen in een koekenpan.
Meng de puree met de spruiten, wortelen, spekblokjes, ui en verse worst.
Doe dit mengsel in een ovenschaal.
Leg bovenop de blokjes Le Rustique Münsterkaas en pijnboompitten.
Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze stamppot met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter