Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spruiten met een Aziatisch tintje
Ontdek spruitjes op een verrassende manier met deze Aziatische twist. Gekookt in romige kokosmelk met boemboe en gehakt.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
Lepel
Ingrediënten
▢
500
g
spruitjes
schoongemaakt en even gekookt
▢
200
ml
kokosmelk
▢
400
g
geruld gehakt
▢
1
ui
fijn gesneden
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
pakje
boemboe ajam paniki
▢
250
g
champignons
gesneden
Optioneel:
▢
1
tl
sambal voor extra pit
Instructies
Los de boemboe op in de kokosmelk en laat het mengsel flink inkoken in een pan op middelhoog vuur.
Bak in een andere pan de ui, het gehakt en de champignons samen tot de ui glazig is en het gehakt goed gaar is.
Voeg de ingekookte kokosmelk met boemboe toe aan de pan met het gehaktmengsel, en voeg de voorgekookte spruitjes toe.
Roer goed door en laat het geheel nog even sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
Voor liefhebbers van pittig eten, voeg eventueel 1 theelepel sambal toe en roer door het gerecht.
Serveer warm met witte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge Riesling of een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië