Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Spruitjes met Tijm-Knoflookboter
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
75
gr
zachte boter
▢
2
geperste teentjes knoflook
▢
2
eetlepels
fijngesneden tijm
▢
½
theelepel
zout
▢
Peper naar smaak
▢
Geraspte schil van 1/2 citroen
▢
Sap van 1/2 citroen
▢
500
gr
spruitjes
in vieren gesneden
▢
250
gr
winterwortel
in dunne reepjes gesneden
▢
100
gr
taugé
Instructies
Meng in een kom de zachte boter met geperste knoflook, fijngesneden tijm, zout, peper,
geraspte citroenschil en citroensap.
Snijd de spruitjes in vieren en de winterwortel in dunne reepjes.
Kook de spruitjes en wortel in kokend water met zout gedurende 6-8 minuten.
Giet 100 gr taugé met heet water over en laat het uitlekken.
Schik de gekookte groenten in een schaal en leg de tijm-knoflook boter er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke spruitjes met tijm-knoflookboter als bijgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Feestdagen etc
Kerst