Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spruitjesstamppot met Varkensreepjes
Een heerlijke en hartverwarmende stamppot met spruitjes en malse varkensreepjes. Perfect voor een koude winteravond.
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
gram
aardappelen
▢
400
gram
spruitjes
▢
2
ongepaneerde varkensschnitzels
▢
1
ui
▢
1
eetlepel
vloeibare bakboter
▢
Ca. 150 ml halfvolle melk
▢
Nootmuskaat
▢
Shoarma- of goulashkruiden
zonder zout
▢
Peper
▢
Peterselie
optioneel
▢
Salie
optioneel
Instructies
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in tweeën.
Kook de spruitjes in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
Snijd het vlees in smalle repen.
Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
Bak het vlees in de hete margarine in 4 minuten gaar en bruin.
Bak de laatste minuut de ringen ui mee.
Verwarm de melk.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep de gare spruitjes er door.
Roer wat shoarma- of goulashkruiden door het vlees en warm dit even mee.
Schep het vleesmengsel op de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Lekker met een beetje jus.
Wijnadvies:
Rode wijn (bijvoorbeeld Merlot): Een zachte rode wijn past goed bij de stamppot en het varkensvlees.
Rosé: Een stevige rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter