Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
St. Jakobsschelpen met milde knoflooksaus
AllerHande december 2003
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zak
St. Jakobsschelpen
diepvries, 500 g
▢
2
trostomaten
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
limoen
geperst
▢
2
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
1
sneetje
witbrood
oud / verkruimeld
▢
4-5
eetlepel(s)
truffelolie
▢
chilipeper
uit de molen
Instructies
St Jakobsschelpen in zeef laten ontdooien en uitlekken.
Ontdooide schelpdieren droogdeppen met keukenpapier.
Tomaten eventueel ontvellen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen (wel bewaren!) en vruchtvlees in dunne repen snijden.
In koekenpan met antiaanbaklaag olijfolie verhitten en St Jakobsschelpen op hoog vuur in 5-6 minuten lichtbruin en net gaar bakken, halverwege keren.
Overdoen in kom en helft van limoensap erover sprenkelen.
Tomaat erdoor scheppen en cocktail op smaak brengen met zout en peper.
In achtergebleven bakvet knoflookplakjes zachtjes fruiten (ze mogen niet bruin worden).
Knoflook met olie uit pan in hoge kom scheppen.
Broodkruim, rest van limoensap, tomaatzaadjes en 150 ml water toevoegen en geheel met staafmixer pureren.
Lepel voor lepel truffelolie erdoor mengen, tot gladde saus ontstaat.
Op smaak brengen met zout en chilipeper.
Cocktail in glazen scheppen en knoflooksaus erover verdelen.
Beetje chilipeper erboven malen ter garnering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten