Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Staartstuk met Sperziebonen en Kumquats
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote koekenpan
kookpan
Lepel
snijplank
mes
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
600
g
rundvlees
dikke lende
▢
Peper naar smaak
▢
1
eetlepel
olie
▢
3
dl
vleesfond
▢
1
eetlepel
sinaasappellikeur
▢
Zout en peper naar smaak
▢
50
g
boter
▢
350
g
sperziebonen
▢
2
sjalotjes
fijngesneden
▢
25
g
boter
▢
1
rode ui
in plakjes
▢
6
kumquats
in plakjes
Instructies
Bestrooi het rundvlees met peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak het vlees aan elke kant 6-8 minuten tot het medium-rare is.
Haal het vlees uit de pan, dek het af met aluminiumfolie en houd het warm.
Roer de aanbaksels in de pan los met 3 dl vleesfond en laat de saus tot de helft inkoken.
Voeg de sinaasappellikeur, zout en peper naar smaak toe.
Haal de pan van het vuur en klop er 50 g boter door tot de saus mooi gebonden is.
Kook de sperziebonen in een kookpan met ruim kokend water gedurende 10 minuten tot ze gaar zijn.
Giet af en zet apart.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de fijngesneden sjalotjes gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de plakjes rode ui en kumquats toe en bak nog eens 3 minuten.
Meng de sperziebonen door de sjalotten, rode ui en kumquats.
Serveer het rundvlees met de saus en de sperziebonenmix.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot past goed bij het rijke rundvlees en de citrusachtige tonen van de kumquats.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst