Van bacon vetlaagje verwijderen en bacon in reepjes snijden.
In droge koekenpan met antiaanbaklaag bacon krokant bakken en uit pan nemen.
Ui in olie fruiten.
Paddestoelen toevoegen en 5 minuten op hoog vuur bakken.
Knoflook erboven uitpersen.
Bacon en cashewnoten door oesterzwammengsel scheppen en geheel op smaak brengen met zout en peper.
Intussen boerenkool in 10 minuten verwarmen en in vergiet laten uitlekken.
Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing in magnetron verwarmen.
Boerenkool door aardappelpuree roeren, op smaak brengen met zout en peper.
Boerenkool over vier borden verdelen en paddestoelmengsel erop leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een gerecht als dit, waarin een kleine hoeveelheid vlees met een rijke smaak is verwerkt,
aangevuld met lekkere vleesvervangers zoals paddestoelen, is een voorbeeld van hoe je
gemakkelijk wat minder vlees kunt eten, zonder helemaal vegetarisch te eten.