Breng het water met het zout aan de kook en voeg de stokvis toe.
Laat de vis 15 minuten tegen de kook aan trekken.
Haal de stokvis uit het water, verwijder vel en graten en zet apart.
Voeg de aardappelen en rijst toe aan het kookvocht en breng aan de kook.
Laat het geheel in ± 30 minuten gaar worden.
Bak ondertussen de uien in een koekenpan met een beetje boter tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
Giet het kookvocht af en bewaar een deel ervan.
Stamp de aardappelen en rijst samen met de stokvis fijn.
Meng een deel van het kookvocht, de hete melk, de gebakken uien, de boter en de mosterd door de stamppot.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade en een klontje extra boter voor een rijkere smaak.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Muscadet of een Albariño past goed bij de ziltige tonen van de stokvis en de romige structuur van de stamppot.