Een smaakvolle stamppot met zoete rode ui, pruimen en knapperige spekjes, afgemaakt met een vleugje gembersiroop en geserveerd met een sappige rookworst.
Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes ± 4 minuten knapperig.
Voeg de rode ui toe en bak deze ± 10 minuten zachtjes mee.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree.
Schep de spekjes, ui en pruimen door de stamppot.
Breng op smaak met zout, peper en gembersiroop.
Serveer de rookworst bij de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een schep grove mosterd en een frisse salade van rucola en appel.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past goed bij de zoete tonen van de rode ui en pruimen.