Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stamppot spruitjes met olijven
Porties:
2
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
aardappels
▢
400
gram
spruitjes
▢
1
kleine
ui
▢
2
ansjovis
filets blikje
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
5
olijven
zonder pit
▢
100
ml
melk
Instructies
Schil de aardappelen en halveer ze.
Maak de spruitjes schoon.
Kook de aardappelen 10 minuten in weinig water.
Voeg de spruitjes toe en kook dit in 10 minuten verder gaar.
Pel de ui en snijd hem klein.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Fruit de ui in de olie glazig.
Bak de ansjovisfilets mee en laat ze in de olie smelten.
Halveer de olijven.
Verwarm de melk.
Giet de gare aardappelen en spruitjes af.
Stamp dit grof en maak er met de hete melk een grove puree van.
Meng de ui en de olijven door de stamppot.
Voedingswaarden
Calories:
410
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
mg
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
Geschikt voor Dieët:
Zout arm