Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stamppot Spruitjes met Olijven
Een smakelijke stamppot met spruitjes, olijven en ansjovis, een verrassende combinatie van smaken.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Stamper
Ingrediënten
▢
2
ansjovisfilets
blikje
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
kleine
ui
▢
100
ml
melk
▢
400
gram
spruitjes
▢
5
olijven
zonder pit
▢
600
gram
aardappels
Instructies
Schil de aardappelen en halveer ze.
Maak de spruitjes schoon.
Kook de aardappelen 10 minuten in weinig water.
Voeg de spruitjes toe en kook 10 minuten verder gaar.
Pel en snijd de ui klein.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Fruit de ui glazig in de olie.
Bak de ansjovisfilets mee en laat ze smelten in de olie.
Halveer de olijven.
Verwarm de melk.
Giet de aardappelen en spruitjes af.
Stamp grof en maak met hete melk een grove puree.
Meng de ui en olijven door de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch