Rollade uit verpakking nemen en in ca. 1 uur op kamertemperatuur laten komen.
Vlees droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper.
In braadpan op matig vuur boter smelten.
Als bijna alle schuim van boter is weggetrokken, rollade in pan leggen en aanbraden.
Rollade met behulp van vleestang of houten spatel en vleesvork paar keer omdraaien, zodat vlees rondom - ook aan zijkant! - lichtbruin wordt.
Vuur laag draaien en rollade met deksel schuin op pan in 35 minuten tot 1 uur gaar braden (gaartijd is afhankelijk van gewicht).
Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 10 minuten laten rusten.
Intussen wijn in pan schenken, aanbaksels losroeren en jus even laten doorkoken.
Jus op smaak brengen met zout en peper.
Rollade uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen.
Rollade met groot mes in dunne plakken snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Uit de oven:
Na het aanbraden kan de rollade eventueel ook in een braadslede in de oven
(inschakelen op 175 °C) verder garen.
Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 70 °C