Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Steak du Boeuf met Gegratineerde Prei en Aardappelpuree
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
44
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Koekenpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
zak
aardappels
ongeveer 1 kilo, iets kruimig
▢
800
gram
prei
▢
6
zongedroogde tomaten
▢
50
gram
vloeibare margarine
▢
4
steaks du boeuf
▢
50
gram
geraspte belegen kaas
▢
30
gram
peterselie
▢
1
teentje
knoflook
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
Verwarm de grill van de oven voor.
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
Snijd ook de zongedroogde tomaten in stukjes.
Verhit de helft van de margarine in een koekenpan en stoof de prei en tomatenringen in 8 minuten beetgaar.
Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de steaks du boeuf volgens de gebruiksaanwijzing.
Doe de gestoofde prei in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal onder de grill en laat de kaas in ongeveer 5 minuten lichtbruin kleuren.
Snijd de peterselie fijn.
Pers de knoflook uit boven het braadvet en bak deze 1 minuut mee.
Haal het vlees uit de pan.
Voeg 200 ml water en de fijngesneden peterselie toe aan het braadvet en breng aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de steak du boeuf met de gegratineerde prei en aardappelpuree.
Schenk de jus over het vlees en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De stevige smaken van de steak vragen om een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon uit Bordeaux of een Malbec uit Argentinië.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij