Doe het mergpijpje met het runderpoulet in een grote pan met ruim water (ongeveer 2 liter).
Voeg de kruidenbuiltjes toe en breng aan de kook.
Laat dit zo lang mogelijk trekken.
Zet de bruine bonen de avond ervoor in de week.
Kook de bruine bonen met wat zout in 1 uur gaar.
Giet af en laat even staan.
Verwijder het mergpijpje en de kruidenbuiltjes uit de bouillon zodra deze op smaak en geur is.
Voeg het pakje ossenstaartsoep toe of maak het volgens de gebruiksaanwijzing.
Voeg een aantal soep- of pollepels bouillon toe aan de bruine bonen en pureer dit met een staafmixer.
Voeg het daarna toe aan de bouillon.
Voeg naar smaak maggiblokjes toe.
Als alles aan de kook is, voeg je soepgroenten en soepballetjes toe.
Voeg als laatste de in plakken gesneden rookworst toe en laat deze even meewarmen.
Blijf de soep goed roeren tijdens het bereiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smaakvolle bruine bonensoep met vers brood of stokbrood. De combinatie van bonen, vlees en groenten maakt het een stevige en vullende maaltijdsoep.