Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stimpstamp
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
kilo
geschilde aardappelen
▢
2
deciliter
melk
▢
300
gram
dungesneden verse andijvie
▢
200
gram
uitgebakken spekblokjes met vet
▢
1
eetlepel(s)
mosterd
▢
1
eetlepel(s)
blanke azijn
▢
zout
▢
peper
▢
boter
om in te bakken
Instructies
Bak de spekblokjes in wat boter.
Bewaar het vet waar de spekjes in gebakken zijn.
Kook de aardappels gaar en stamp ze fijn.
Verhit de melk (niet laten koken)
Meng de hete melk door de puree en verwarm het geheel nog eens goed.
Voeg nu de mosterd, de spekblokjes met hun braadvet, de azijn en peper en zout toe.
Meng alles goed door elkaar.
Meng op het laatst de rauwe andijvie erdoor en serveer direct, anders verliest de andijvie zijn knapperigheid.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland