Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stofoe Pangpoeng
pompoen met garnalen
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
kg
pompoen
▢
100
gram
garnalen
▢
50
gram
boter
▢
zout
peper
▢
1
kippenbouillon
▢
1
ui
▢
1
takje
selderij
▢
1
tomaat
Instructies
Was de garnalen en week ze in heet water.
Schil de pompoen en snijd het binnenste gedeelte met de zaadjes eruit.
Was de pompoen en snijd hem in stukjes.
Fruit de gesneden ui in de boter.``
Voeg De garnalen met de gesneden tomaat toe en laat zachtjes bakken.
Voeg de pompoen met een mespuntje zout en het bouilonblokje toe en smoor met het deksel op de pan ± 10 minuten.
Schep flink om en stoof de pompoen, nu zonder deksel tot het vocht is ingedampt en de pompoen gaar is.
Breng op smaak met peper en desgewenst wat suiker en schep er de fijngehakte selderij door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Suriname