Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stokvis 'pil pil'
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
gram
stokvis
in grote stukken
▢
2
dl
melk
▢
30
gram
boter
▢
1
dl
olijfolie
▢
4
knoflookteentjes
in plakjes
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
grof gehakte
▢
2
eidooiers,
geklopt
▢
zwarte peper
versgemalen
▢
peterselie
om te garneren
Instructies
Week de stokvis 24 uur.
Ververs het weekwater 4-5 keer en voeg aan het laatste weekbad 2 dl melk toe.
Dep de vis droog en verwijder de graten.
Laat de huid zitten.
Verhit de boter en de olie in een koekenpan en fruit de knoflook ca. 1-2 minuten.
Bak de peterselie nog ca. 1 minuut mee.
Haal de knoflook en peterselie uit de pan.
Bak de vis op het vel ca. 30 minuten op een laag vuur in het achtergebleven bakvet.
Beweeg de vis af en toe door de pan.
Het vocht en de eiwitten uit de vis vermengen zich met de olie en de boter en binden tot een dunne saus.
Afwerking:
Doe vlak voor het serveren de gebakken knoflook en peterselie terug in de pan en laat alles nog eens 2 minuten pruttelen.
Bestrooi met zwarte peper en garneer met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Spanje