Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofpeertjes in karamel wijnsaus
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
citroentrekker
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
▢
100
g
suiker
▢
1 ½
dl
rode wijn
▢
1
kaneelstokje
▢
1
kilo
roodkokende stoofpeertjes
Saint Rémy,
Instructies
Voorbereiden:
Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen. ¼ Deel van sinaasappel dus schillen.
Van rest van schil met citroentrekker sliertjes maken of met scherp mesje schil dun
eraf snijden en in dunne reepjes snijden.
In pan met dikke bodem suiker op zacht vuur onafgedekt langzaam laten smelten en goudbruin laten worden (= karamelliseren).
Wijn, kaneelstokje, stuk sinaasappelschil en 1 1/2 dl water toevoegen.
Vloeistof zachtjes aan de kook brengen.
Intussen peertjes schillen, steeltjes en kroontjes eraan laten zitten.
Peertjes in vloeistof leggen en afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar stoven, halverwege voorzichtig keren.
Bereiden:
Peertjes voorzichtig uit stoofvocht nemen en in schaal zetten.
Kaneelstokje en sinaasappelschil uit stoofvocht nemen.
Stoofvocht op hoog vuur met sinaasappelsliertjes ca. 3 minuten laten inkoken.
Saus over peertjes gieten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren bij bijvoorbeeld varkensfricandeau.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit