Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofschotel met Rode kool, Zuurkool en Peertjes
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
2 pannen
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
boter
▢
520
g
gekookte rode kool met appel
uit zak
▢
250
g
gekookte wijnzuurkool met spek
▢
1
kg
vastkokende aardappels
in stukken
▢
2
runderrookworsten à 250 g
▢
400
g
stoofpeertjes
koelvak
Instructies
Verwarm in twee pannen elk 1 eetlepel boter.
Laat de rode kool in de ene pan en de zuurkool in de andere pan 25 minuten zachtjes stoven.
Kook ondertussen de aardappels afgedekt in 20 minuten gaar.
Leg de runderrookworsten in hun verpakking na 5 minuten bovenop de aardappels en laat ze meewarmen.
Verwarm de stoofpeertjes met stoofvocht zachtjes op.
Giet de aardappels af en laat ze even staan om te drogen, schud ze een paar keer om.
Halveer de rookworsten.
Verdeel de rode kool en zuurkool over vier borden.
Schep de halve rookworsten, aardappels en stoofpeertjes ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze stoofschotel met mosterd en eventueel wat extra boterhammen voor een complete en vullende maaltijd.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon, past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij