Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Straatsburger Karper op Joodse Wijze
Straatsburger karper, gemarineerd met verse kruiden en langzaam gestoofd in een rijke wijnsaus, is een traditioneel Joods gerecht dat perfect is voor feestelijke gelegenheden.
Porties:
4
personen
(inclusief marineren)
1
dag
d
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Koelkast
Ingrediënten
▢
1,5
kg
karper
in moten gesneden
▢
Olie
▢
Zout
▢
Peper
▢
Verse
peterselie
▢
Verse
tijm
▢
Laurierblaadjes
▢
Knoflook
▢
2
uien
in ringen gesneden
▢
2
eetlepels
bloem
▢
½
liter
wijn
▢
½
liter
water
▢
Bouquet garni
takje tijm, laurierblaadje, peterseliestengels
▢
Extra peterselie voor garnering
Instructies
Marineer de karpermoten een nacht in olie, zout, peper, fijngehakte peterselie, tijm, laurierblaadjes en geperste knoflook.
Verhit wat olie in een grote pan en bak de uienringen glazig.
Voeg de knoflook toe en bak nog even mee.
Roer de bloem erdoor en laat het geheel 2 minuten pruttelen.
Giet de wijn en het water in de pan en breng aan de kook.
Voeg zout, peper, de gemarineerde vis en het bouquet garni toe.
Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
Haal de vis uit de saus en verwijder het bouquet garni.
Kook de saus in tot deze iets indikt.
Voeg verse gehakte peterselie toe aan de saus.
Giet de saus over de vis en zet het gerecht een nacht in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerking:
Dit gerecht, ook bekend als Straatsburger karper, is een traditioneel Joods Sabbathgerecht met heerlijke smaken. Geniet ervan!
Serveertip:
Serveer de karper op Joodse wijze met aardappelpuree en gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Gris past uitstekend bij dit gerecht en complimenteert de smaken van de karper en de saus.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
/
Israel
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Kosjer
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst
/
Verjaardag