Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stracciatellasoep uit Italië
Een makkelijk te bereiden soep die voor iedereen verrassend is.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
houten lepel
Ingrediënten
▢
1
liter
kippenbouillon of groentebouillon
▢
2
bosuitjes
in dunne ringetjes
▢
1
kipfilet
gekookt en met een vork uit elkaar gehaald (voor vegetarische optie: courgette in blokjes en schijfjes wortel)
▢
2
eieren
geklopt
▢
150
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Breng de bouillon aan de kook in een grote kookpan.
Voeg de bosuitjes toe aan de warme bouillon en laat ze even garen.
Voeg de gekookte en uit elkaar gehaalde kipfilet toe aan de bouillon.
Voor de vegetarische optie, voeg de courgetteblokjes en wortelschijfjes toe.
Blijf goed roeren en giet de geklopte eieren langzaam bij de soep, terwijl je blijft roeren.
Voeg de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de soep en blijf roeren totdat de kaas is gesmolten.
Serveer de soep in kommen en strooi een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas over elke portie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Soave past uitstekend bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch